KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

DEMOS - nr. 10, november/december 2018

In dit nummer artikelen over:

  • De opmars van de oudere vader en moeder
  • Hoe sterk zijn latrelaties?
  • Gaan de Russen van het werk naar het graf?

[Foto: Jason Lander/Flickr]

Lees verder

Uitgelicht

Vorige Volgende

  knaw-logo-xs.jpg   rug-nl-logo-xs.jpg

Het NIDI is het nationale demografisch instituut van Nederland. De missie van het NIDI is om door toonaangevend weten­schappelijk onderzoek van bevolkings­vraagstukken een bijdrage te leveren aan de oplossing van maat­schappelijke uitdagingen. Ken­merkend is de inter­disciplinaire en inter­nationale aanpak, waarbij veel aandacht wordt gegeven aan de ontwikkeling van jong onderzoeks­talent. Het NIDI is een instituut van de Koninklijke Neder­landse Akademie van Weten­schappen (KNAW) en is geaffilieerd met de Rijks­universiteit Groningen (RUG).

poppetjes_02

 

 

Websites gelieerd aan het NIDI:

DEMOS - bulletin over bevolking en samenleving GGP - Generations and Gender Programme CONOPP - Contexts of Opportunity: Explaining cross-national variation in the links between childhood disadvantage, young adult demographic behaviour and later-life outcomes familife-logo.png ressegr-logo.png
mobile-welfare-logo.png
crew-logo.png Comparative Family Policy Database Population Europe HAPS - Healthy Ageing Population and Society PRC - Population Research Centre EAPS - European Association for Population Studies

RECENTE PUBLICATIES

Fokkema & Conkova, ‘Wij zijn er én blijven hier ...’ Gezondheid, zorggebruik en sociaal welbevinden van oudere migranten in Nederland. Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie.

Wachter & De Valk, Veranderingen in relatie- en gezinsvorming binnen de tweede generatie. In: Jaarrapport Integratie 2018.

Van der Heijden & De Valk, Schooluitval onder tweede generatie jongeren. In: Jaarrapport Integratie 2018.

Willekens, Towards causal forecasting of international migration. Vienna Yearbook of Population Research.

Van Tilburg & Fokkema, Hogere eenzaamheid onder Marokkaanse en Turkse ouderen in Nederland. Tijdschrift voor Gerontologie en Geriatrie.

Meer publicatiesGa terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken