KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Vacature voor een Promovendus "Gezondheid en langer doorwerken"

16 mei 2018

Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) is een onderzoeks­instituut van de Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen (KNAW) en is geaffilieerd met de Rijks­universiteit Groningen. Het NIDI is gevestigd in het centrum van Den Haag en telt ongeveer 50 medewerkers, van wie het grootste aandeel onderzoekers. Het NIDI heeft een vacature voor een Promovendus "Gezondheid en langer doorwerken":

Promovendus (1,0 fte / 38 uur)


Functie-informatie:

Het doel van het promotietraject is om te schatten en voorspellen welke invloed de stijging van de AOW-leeftijd heeft op het langer doorwerken door ouderen, hun gezondheid en op het risico om werkloos of arbeids­ongeschikt te worden. Aangezien gezondheid over het algemeen achter­uitgaat bij het ouder worden zou de stijging van de AOW-leeftijd ertoe kunnen leiden dat ouderen langer moeten doorwerken in slechte gezondheid of dat ze een groter beroep op werkloosheids- en arbeids­ongeschiktheids­uitkeringen zullen doen. De promovendus zal op basis van longitudinale data transitie­kansen schatten die de overgangen tussen werk, pensioen, ziekte en uitkering beschrijven. Vervolgens gebruikt de promovendus deze transitie­kansen in een multistate model om voor­spellingen te maken van de mate waarin nieuwe generaties oudere werknemers langer doorwerken, al dan niet in goede gezondheid, of vaker een beroep doen op een uitkering.

De promovendus zal een proefschrift schrijven dat wordt gebaseerd op vier artikelen die worden ingediend bij internationale weten­schappelijke tijdschriften.

Voornaamste taken:

 • Schrijven van wetenschappelijke artikelen
 • Schatten van transitiekansen op basis van longitudinale data
 • Doorrekenen van scenario’s met behulp van een multistate model
 • Meewerken aan disseminatie van onderzoeksresultaten

Functie-eisen:

Van kandidaten vragen we:

 • Een afgeronde research master in demografie, economie of een andere sociale wetenschap of een vergelijkbare achtergrond;
 • Goede kennis van statistische methoden;
 • Belangstelling voor en kennis van de arbeidsmarkt;
 • Uitstekende beheersing van de Engelse taal;
 • Goede sociale vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden:

Geboden wordt een tijdelijke aanstelling van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid wordt deze aanstelling verlengd met nog eens 3 jaar (36 maanden). Het maand­salaris loopt op van € 2.222,- tijdens het 1ste jaar tot € 2.840,- in het 4de jaar (Schaal P, CAO Nederlandse Universiteiten, loonpeil 1-1-2017 gebaseerd op een fulltime aanstelling van 38 uur), exclusief 8% vakantie­geld en 8,3% eindejaarsuitkering. Daarnaast is er een uitgebreid pakket van secundaire arbeids­voorwaarden. Een psychologisch assessment kan deel uitmaken van de selectie­procedure.

Standplaats:

Lange Houtstraat 19, 2511 CV, Den Haag.

Inlichtingen:

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met prof. dr. Kène Henkens (email: henkens@nidi.nl of telefoon 070-3565235) of met dr. Joop de Beer (email: beer@nidi.nl of telefoon 070-3565234). Een uitgebreide project­omschrijving is op aanvraag beschikbaar.

Voor meer informatie over het NIDI kunt u terecht op onze website: http://www.nidi.knaw.nl

Sollicitatieprocedure:

Kandidaten worden uitgenodigd om hun sollicitatie in het Engels of het Nederlands in te dienen. De sollicitatie moet bestaan uit één PDF-bestand met als onderdelen:

 • Een motivatiebrief;
 • Een volledig curriculum vitae, inclusief een lijst van publicaties;
 • Namen en contactgegevens van twee referenten;
 • Een volledige cijferlijst van de (research) Master en Bachelor.

Richt uw sollicitatie aan de directeur van het NIDI, prof. dr. L.J.G. van Wissen (hr@nidi.nl) onder vermelding van ‘Promovendus ‘Gezondheid en langer doorwerken’.

Deadline: 13 juni 2018

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Brochure

Kruimelpad:
 1. Home
 2. Algemeen
 3. Vacatures


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken