KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Actueel

Nieuws

Voorlopers en volgers onder werkgevers over langer doorwerken

16-04-2019

De stijgende AOW-leeftijd raakt niet alleen werknemers. Ook werkgevers ondervinden de gevolgen en moeten een manier vinden om hun oudere werknemers langer productief te houden. NIDI-onderzoek laat zien dat er een wereld van verschil schuil gaat achter het formele en informele beleid van werkgevers.
Foto: fritscdejong/Flickr

Promotie Jarl Mooyaart

05-04-2019

Woensdag 24 april 2019 verdedigt Jarl Mooyaart zijn proefschrift getiteld 'Linkages between family background, family formation and disadvantage in young adulthood', een onderzoek naar hoe sociale achtergrond het proces van gezinsvorming beïnvloedt en wat de gevolgen zijn van het doorlopen van bepaalde familietrajecten voor de financiële en fysieke gesteldheid van het individu.

Vacatures PhD-positie “Life-course transitions, socio-economic status and health behaviours"

04-04-2019

Het NIDI heeft vacatures voor twee PhD-posities binnen het project: "Life-course transitions, socio-economic status and health behaviours", een gezamenlijk project van het NIDI, het Universitiar Medisch Centrum Groningen (UMCG) van de Rijksuniversiteit Groningen en het Netherlands Institute for Advanced Studies (NIAS).

Nieuwe prijs voor wetenschappers: Instituut Gak-KNAW Award

02-04-2019

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en Instituut Gak hebben een nieuwe prijs in het leven geroepen: de Instituut Gak-KNAW Award. Talentvolle jonge onderzoekers kunnen daarmee een contract voor drie jaar krijgen om als postdoc baanbrekend onderzoek te doen op het gebied van sociale zekerheid en arbeidsmarkt.

Vacatures PhD-positie “Migrant youth mobility in Europe"

29-03-2019

Het NIDI heeft vacatures voor twee PhD-posities binnen het project: "MYMOVE - Migrant youth mobility in Europe: patterns processes and consequences".

DEMOS - nummer 3, maart 2019

29-03-2019

In dit nummer artikelen over:

[Foto: Zooey/Flickr]

Wedden om het einde van de wereld: de Simon-Ehrlich-weddenschap

29-03-2019

Vandaag de dag worden we weer met doembeelden geconfronteerd over desastreuze milieuontwikkelingen als gevolg van overbevolking en leefstijl.

[Foto: Zooey/Flickr]

Werken over de drempel van pensioen in Europa

29-03-2019

Tegenwoordig betekent met pensioen gaan voor veel mensen niet direct het einde van de arbeidsloopbaan. Zowel in Nederland als in andere Europese landen neemt het aandeel mensen dat na de traditionele pensioenleeftijd actief blijft op de arbeidsmarkt toe.

[Foto: Roel Wijnants/Flickr]

Ratelband niet uniek: de meeste 60-plussers voelen zich veel jonger

29-03-2019

Eind 2018 kreeg Emile Ratelband van de rechtbank te horen dat hij zijn leeftijd niet met twintig jaar mocht verlagen. De 69-jarige was naar de rechter gestapt om dit voor elkaar te krijgen, omdat hij zich jonger voelt dan hij werkelijk is. NIDI-onderzoek onder oudere werknemers laat zien dat Ratelband niet uniek is. De meeste 60-plussers voelen zich veel jonger dan hun ‘kalenderleeftijd’.

Het veranderde klimaat over klimaatverandering

10-03-2019

Klimaatverandering is een thema dat ogenschijnlijk de bevolking verdeelt. NIDI-onderzoek laat echter zien dat zorgen over de opwarming van de aarde onder de Nederlandse bevolking breed worden gedeeld en het afgelopen decennium spectaculair zijn gegroeid. Foto: ©UN Photo/Eskinder Debebe

Meer nieuws

Kruimelpad:
  1. Home


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken