KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Actueel

Nieuws

Wereldbevolkingsprognose 2019

17-06-2019

De Verenigde Naties maken iedere twee jaar een nieuwe prognose van de wereldbevolking op basis van de meest recent beschikbare bevolkings­gegevens en -trends. Op 17 juni jl. zijn de uitkomsten van de nieuwste prognose gepresenteerd. Volgens de zogenoemde middenvariant van de VN-prognose groeit de wereld­bevolking van de huidige 7,7 miljard naar 9,7 miljard in 2050 en verder naar 10,9 miljard in 2100.

DEMOS - nummer 5, mei 2019

31-05-2019

In dit nummer artikelen over:

[Foto: appaloosa/Flickr]

De invloed van alcohol op man-vrouwverschillen in levensverwachting in Oost-Europa

31-05-2019

Vrouwen leven over het algemeen langer dan mannen en deze verschillen zijn het grootst in Oost-Europa. Vrouwen leven hier ongeveer 10 jaar langer dan mannen. Het verschil in leefstijl tussen mannen en vrouwen speelt een belangrijke rol, vooral het verschil in alcoholconsumptie. Foto: Alexquaas/Wikimedia Commons

Voorlopers en volgers onder werkgevers over langer doorwerken

31-05-2019

De stijgende AOW-leeftijd raakt niet alleen werknemers. Ook werkgevers ondervinden de gevolgen en moeten een manier vinden om hun oudere werknemers langer productief te houden. NIDI-onderzoek laat zien dat er een wereld van verschil schuil gaat achter het formele en informele beleid van werkgevers.
Foto: fritscdejong/Flickr

De baby’s van 2019 krijgen pas op 75-jarige leeftijd AOW

31-05-2019

Zolang de levensverwachting toeneemt, stijgt de AOW-leeftijd onverminderd voort waardoor we een steeds groter deel van het leven werkend doorbrengen. Door de AOW-leeftijd iets trager te laten stijgen – ieder jaar een maand hoger – dan volgens het huidige beleid kunnen we iets langer van de AOW genieten.

DEMOS - nummer 4, april 2019

26-04-2019

In dit nummer artikelen over:

[Foto: Rawpixel Ltd/Flickr]

Het veranderde klimaat over klimaatverandering

26-04-2019

Klimaatverandering is een thema dat ogenschijnlijk de bevolking verdeelt. NIDI-onderzoek laat echter zien dat zorgen over de opwarming van de aarde onder de Nederlandse bevolking breed worden gedeeld en het afgelopen decennium spectaculair zijn gegroeid. Foto: Rawpixel Ltd/Flickr

Een voller en grijzer Nederland hoeft niet somber te stemmen

26-04-2019

Vergrijzing, bevolkingsdruk en immigratie zijn woorden die steevast een sfeer van pessimisme oproepen. Die somberheid is niet gerechtvaardigd als we naar de toekomst kijken.

[Foto: Roel Wijnants/Flickr]

Meer nieuws

Kruimelpad:
  1. Home


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken