KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Actueel

Nieuws

Het belang van een goed afscheid met pensioen

14-04-2018

Een kwart van de gepensioneerden vertrekt zonder een afscheids­cadeau of -feestje. Het levensgeluk van gepensioneerden die met een goed afscheid vertrokken is echter, ook nog lang na het afscheid, hoger dan van hen die met stille trom vertrokken blijkt uit NIDI-onderzoek.

Tineke Fokkema benoemd tot hoogleraar “Ageing, Families and Migration”

12-04-2018

Tineke Fokkema is benoemd tot bijzonder hoogleraar "Ageing, Families and Migration" bij de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSBS) van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). De leerstoel die Tineke Fokkema betrekt, is de eerste leerstoel in Nederland die zich richt op de diversiteit aan oudere migranten.

Fanny Janssen ontvangt Allianz European Demographer Award 2018

12-04-2018

Op 10 april werd in Berlijn de 2018 Allianz European Demographer Award uitgereikt. Winnaar van deze prestigieuze prijs is professor in Demografie Fanny Jannsen, van de Rijksuniversiteit Groningen en het NIDI.

Promotie Leonie Elsenburg

09-04-2018

Maandag 16 april 2018 verdedigde Leonie Elsenburg haar proefschrift getiteld 'Adverse life events and overweight in childhood, adolescence and young adulthood', een onderzoek naar de vraag of negatieve levensgebeurtenissen in de kindertijd gerelateerd zijn aan overgewicht bij kinderen, adolescenten en jongvolwassenen.

DEMOS - nummer 3, maart 2018

30-03-2018

In dit nummer artikelen over:

[Foto: Jon Shave/Flickr]

Het leven van pensionado’s in Italië

30-03-2018

‘Ik vertrek’ doet het goed als televisieprogramma. Maar hoe vergaat het de groeiende groep senioren die met het pensioen in zicht Nederland geheel of gedeeltelijk achter zich laten?

[Foto: Giorgio Rodano/Flickr]

Komen en gaan in de grote stad

30-03-2018

De afgelopen jaren zijn de grote steden flink gegroeid en de verwachting is dat dit ook de komende jaren zal doorgaan. Wie er komen en gaan heeft grote invloed op de bevolking van de stad. Wat zou er gebeuren als niemand zich meer in de stad zou vestigen? Of niemand meer zou vertrekken?

[Foto: Bas Bogers/Flickr]

Hebben ouderen te veel politieke macht?

30-03-2018

In Nederland wordt vaak geklaagd dat ouderen en dan vooral babyboomers te veel macht hebben, maar hoe laat die macht zich vergelijken als we over de grens kijken?

DEMOS - nummer 2, februari 2018

23-02-2018

In dit nummer artikelen over:

[Foto: Tom Roeleveld/Flickr]

Grote steden groeien sneller dan de rest van Nederland

23-02-2018

De bevolkingsgroei in Nederland was de afgelopen decennia niet overal even groot. De grote steden in de Randstad zijn sterker gegroeid dan de rest van het land. Komt dit doordat de Randstad steeds meer mensen trekt of komt dit door een groeiende populariteit van de stad in het algemeen ten opzichte van het platteland? En hoe zal dit in de toekomst verlopen?

[Foto: TomRoeleveld/Flickr]

Meer nieuws

Kruimelpad:
  1. Home


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken