KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Actueel

Nieuws

DEMOS - nummer 2, februari 2018

23-02-2018

In dit nummer artikelen over:

[Foto: Tom Roeleveld/Flickr]

Grote steden groeien sneller dan de rest van Nederland

23-02-2018

De bevolkingsgroei in Nederland was de afgelopen decennia niet overal even groot. De grote steden in de Randstad zijn sterker gegroeid dan de rest van het land. Komt dit doordat de Randstad steeds meer mensen trekt of komt dit door een groeiende populariteit van de stad in het algemeen ten opzichte van het platteland? En hoe zal dit in de toekomst verlopen?

[Foto: TomRoeleveld/Flickr]

Hoe financieel onafhankelijk zijn jongvolwassenen?

23-02-2018

Zijn Nederlandse jongvolwassenen financieel onafhankelijk? En heeft de economische crisis daar nog invloed op gehad? Nederlandse jongeren blijken steeds vaker te leunen op hun ouders. En op basis van een Europese vergelijking, blijken Nederlandse ouders relatief vrijgevig.

[Foto: Roel Wijnants/Flickr]

Verhoging pensioenleeftijd in internationaal perspectief

20-02-2018

Hogere pensioenleeftijden en langere arbeidscarrières zijn niet alleen in Nederland een belangrijk maatschappelijk thema. Ook veel andere landen worstelen met de vraag hoe zij de gevolgen van de vergrijzing op de arbeidsmarkt nu en in de toekomst kunnen opvangen. Hoe ver gaat het Nederlandse beleid in vergelijking met dat van andere landen?

Foto: Pedro Ribeiro Simões/Flickr

DEMOS - nummer 1, januari 2018

26-01-2018

In dit nummer artikelen over:

[Foto: Roel Wijnants/Flickr]

Werkgevers bezorgd over langer doorwerken

26-01-2018

Door andere regels rondom werk en pensionering werkt vrijwel iedereen langer door dan vroeger. Dit heeft niet alleen gevolgen voor werknemers, maar ook voor werkgevers.

[Foto: emmapatsie/Flickr]

De demografische staat van Noord-Korea

26-01-2018

Noord-Korea – officieel de Democratische Volksrepubliek Korea – is de laatste totalitair geregeerde communistische staat. Het land is veel in de media, maar wat weten we eigenlijk over de demografie van Noord-Korea? En hoe verhoudt hun gezondheid en welvaart zich tot die van hun buurland Zuid-Korea?

[Foto: Bjorn Christian Torrissen/Flickr]

Nieuwe CBS Bevolkingsprognose

26-01-2018

Op 19 december kwam de nieuwe bevolkingsprognose van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uit. De prognose kijkt vooruit tot 1 januari 2060, een datum die, volgens diezelfde prognose, 54 procent van de huidige inwoners van Nederland nog mee gaat maken. Hoe ziet de Nederlandse bevolking er tegen die tijd uit?

DEMOS - nummer 10, november/december 2017

21-12-2017

In dit nummer artikelen over:

[Foto: Ted Eytan/Flickr]

Meer nieuws

Kruimelpad:
  1. Home


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken