KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Actueel

Nieuws

DEMOS - nummer 1, januari 2018

26-01-2018

In dit nummer artikelen over:

[Foto: Roel Wijnants/Flickr]

Werkgevers bezorgd over langer doorwerken

26-01-2018

Door andere regels rondom werk en pensionering werkt vrijwel iedereen langer door dan vroeger. Dit heeft niet alleen gevolgen voor werknemers, maar ook voor werkgevers.

[Foto: emmapatsie/Flickr]

De demografische staat van Noord-Korea

26-01-2018

Noord-Korea – officieel de Democratische Volksrepubliek Korea – is de laatste totalitair geregeerde communistische staat. Het land is veel in de media, maar wat weten we eigenlijk over de demografie van Noord-Korea? En hoe verhoudt hun gezondheid en welvaart zich tot die van hun buurland Zuid-Korea?

[Foto: Bjorn Christian Torrissen/Flickr]

Nieuwe CBS Bevolkingsprognose

26-01-2018

Op 19 december kwam de nieuwe bevolkingsprognose van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uit. De prognose kijkt vooruit tot 1 januari 2060, een datum die, volgens diezelfde prognose, 54 procent van de huidige inwoners van Nederland nog mee gaat maken. Hoe ziet de Nederlandse bevolking er tegen die tijd uit?

DEMOS - nummer 10, november/december 2017

21-12-2017

In dit nummer artikelen over:

[Foto: Ted Eytan/Flickr]

Hij en/of zij: transgenders en intersekse in Nederland

21-12-2017

De laatste tijd is er steeds meer aandacht voor transgenders en mensen die worden geboren met een lichaam dat niet aansluit bij het standaardbeeld van man of vrouw.

[Foto: Andre/Flickr]

Oudere werknemer komt met mantelzorg in het gedrang

21-12-2017

De Nederlandse verzorgingsstaat is sterk in beweging. Langer doorwerken is het devies maar burgers dienen ook meer dan vroeger hun familie bij te staan wanneer zorg gevraagd wordt.

[Foto: Bas Bogers/Flickr]

Feestmaand december… wie doet er mee?

21-12-2017

December is een echte Nederlandse feestmaand waarbij Sinterklaas en de Kerstdagen eruitspringen. Vooral rond Sinterklaas is er discussie over de aankleding van het feest, maar ook zonder die "Pietendiscussie" kan je je afvragen in hoeverre Sinterklaas eigenlijk wordt gevierd door wat tegenwoordig Nederlanders met een migratieachtergrond heet. En hoe zit het met de Kerst?

NVD Videowedstrijd demografie

20-12-2017

Wie maakt de beste video over een demografisch onderwerp? De Nederlandse Vereniging voor Demografie (NVD) organiseert een videowedstrijd voor middelbare scholieren. Leerlingen van de 2e, 3e en 4e klas van vmbo, havo en vwo kunnen meedoen en een video maken over een demografisch onderwerp.

Persbericht - Groei grote steden: jongeren komen, ouderen blijven

05-12-2017

Onlangs berichtte het CBS dat veel jonge gezinnen de grote stad verlaten. Toch groeit de bevolking van de grote steden nog steeds fors. Tegenover het vertrek van gezinnen staat immers de trek van jongeren naar de stad. Het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) heeft onderzocht welke gevolgen de vestiging van jongeren in de grote stad en het vertrek van gezinnen uit de stad hebben voor de toekomstige groei van de steden.

Meer nieuws

Kruimelpad:
  1. Home


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken