KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

PBL-seminar De verdeelde triomf

Pagina-navigatie:
Datum 6 april 2017 van 14:30 tot 18:00 uur
Locatie Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), Bezuidenhoutseweg 30, 2594 AV Den Haag
Contact
Voeg toe iCal vCal

Wat betekenen de grotere economische ongelijkheid én bevolkingsgroei en -krimp tussen en binnen Nederlandse steden en stadsgewesten voor beleid? Tijdens het seminar De verdeelde triomf georganiseerd door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) gaan we in op deze vraag. Het seminar vindt plaats op 6 april a.s. in Den Haag.

Namens het PBL presenteert Anet Weterings nieuwe empirische analyses over alle 22 stadsgewesten in Nederland om te laten zien waar Nederland groeit en krimpt in verschillende type banen en bevolking.

Frank Kalshoven (Argumentenfabriek) reflecteert vervolgens op de patronen van divergentie in Nederland. Samen met u bediscussiëren we wat beleid kan doen. Hoe gaan we om met begrippen als ongelijkheid, gentrification en segregatie? En verwachten we een stapeling van problemen in achterblijvende gebieden, of presteren die economisch best goed? Kortom: wat betekent de verdeelde triomf voor u?

Het seminar richt zich op beleidsmakers van Rijk en regio die werken aan economische, sociale en ruimtelijke vraagstukken, en die beleidsmatig anticiperen op groei en krimp van banen en bevolking.

Meer informatie over dit agenda itemGa terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken