KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Prestigieuze Vici-beurs voor onderzoeker van het NIDI-KNAW

Pagina-navigatie:
27 januari 2014

Prof. dr. Kène Henkens van het NIDI-KNAW krijgt van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek een Vici-beurs van anderhalf miljoen euro om de komende vijf jaar onderzoek te doen naar pensioengedrag.

Kène Henkens leidt het onderzoeksthema “Work and Retirement” van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut in Den Haag. Hij is ook als bijzonder hoogleraar pensioensociologie verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Professor Henkens ontvangt een Vici-subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) om de komende vijf jaar onderzoek te doen naar pensioengedrag. Henkens kreeg eerder al een Vidi-subsidie toegekend door NWO.

De competitie

De Vici-subsidie is bestemd voor excellente, zeer ervaren onderzoekers die met succes een vernieuwende onderzoekslijn hebben ontwikkeld. De wetenschappers behoren tot de top van hun onderzoeksveld. Daarnaast hebben ze bewezen dat ze als coach voor jonge onderzoekers kunnen optreden.

Het voorstel

Het onderzoek “Ageing workers in an ageing society: Labour force transitions and work in late life” bestudeert de overgang van werk naar pensioen. Oudere werknemers en werkgevers hebben te maken met een nieuwe realiteit van een langer arbeidsleven. Het onderzoek bestudeert de nieuwe patronen van betaalde en onbetaalde arbeid die ontstaan in een wereld waarin instituties veranderen en de wensen van nieuwe generaties ouderen rond de pensioengerechtigde leeftijd.

Het NIDI-KNAW

Het NIDI doet onderzoek naar bevolkingsvraagstukken. Vragen rond vergrijzing en pensionering maken daar een voornaam deel van uit. Het NIDI doet ook onderzoek naar families en generatie, migratie, en naar vergrijzing en levensduur. Het NIDI is een instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) en is per januari 2014 geaffilieerd met de Rijksuniversiteit Groningen.

Informatie: Kène Henkens, 070-3565235, henkens@nidi.nl

Persbericht NWO: Miljoenenpremie voor 31 vooraanstaande wetenschappers - NWO kent prestigieuze Vici-beurzen toe

ContactGa terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken