KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Nieuws 2016

Pagina-navigatie:
KNAW kent IISG en NIDI € 500.000 toe voor migratieonderzoek

Het Onderzoeksfonds van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) kent het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) en het NIDI 500.000 euro toe voor het onderzoeksproject "Het multiculturele drama in perspectief: 40 jaar levenslopen van migranten en niet-migranten in Nederland", geleid door prof. Leo Lucassen (IISG) en prof. Helga de Valk (NIDI).

Promotie Jaap Oude Mulders

Vrijdag 16 september 2016 verdedigde Jaap Oude Mulders zijn proefschrift getiteld 'Organizations, managers, and the employment of older workers after retirement', een onderzoek naar de vraag op welke manier werkgevers (organisaties en managers) omgaan met het doorwerken van oudere werknemers, in het bijzonder in de periode na pensioen.

Grootschalige onderzoeksfaciliteiten

Vrijdag 24 juni presenteerde de Permanente Commissie voor Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur bij NWO de website onderzoeksfaciliteiten.nl. In deze online database kunnen onderzoekers, beleidsmakers en andere geïnteresseerden onderzoeksfaciliteiten vinden en mogelijkheden tot samenwerking verkennen.

Worden wij Nederlanders straks massaal 100 jaar of ouder?

Al jaren neemt de levensverwachting van de Nederlander gestaag toe. Maar of we binnenkort massaal honderd jaar of ouder worden? Dat is nog maar zeer de vraag.

Lees meer in dit Scientias-artikel, waarin een interview met NIDI-onderzoekers Joop de Beer en Fanny Janssen.

Kunst ontmoet wetenschap

In het stadhuis van Den Haag ontmoeten wetenschap en kunst elkaar tot 3 juni. “Een unieke samenwerking tussen migratie-onderzoekers van het NIDI en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) die smaakt naar meer” zo vertellen projectleider Helga de Valk en onderzoeker Kim Caarls. De fotocollectie die getoond wordt in het Atrium van het stadhuis is onderdeel van een tentoonstelling over demografie die is georganiseerd door het NIDI.

Promotie Tom Kleinepier

Donderdag 26 mei 2016 verdedigde Tom Kleinepier zijn proefschrift getiteld 'Life courses of immigrants and their descendants', een onderzoek naar hoe jongeren van diverse etnische herkomstgroepen in Nederland de transitie naar volwassenheid maken, waarbij voornamelijk is gekeken naar gebeurtenissen in hun familie- en gezinsleven.

Promotie Ellen Dingemans

Woensdag 9 maart 2016 verdedigde Ellen Dingemans haar proefschrift getiteld 'Working after retirement; determinants and consequences of bridge employment', een onderzoek naar werken na pensioen. Er is onderzocht wie er doorwerken na hun pensionering en wat de gevolgen zijn voor het welbevinden.

Allianz European Demographer Award 2016 voor Helga de Valk

Prof. dr. Helga de Valk is de winnaar van de Allianz European Demographer Award 2016. De Valk, themaleider bij het NIDI, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Vrije Universiteit van Brussel en hoofdredacteur van het European Journal of Population, kreeg de award toegekend als een van de meest veelbelovende jonge onderzoekers en haar werk over migratie, integratie en interculturele vraagstukken.

Interdisciplinair NIDI-team ontvangt NIAS-beurs

Deze week zijn NIDI-onderzoekers Harry van Dalen, Kène Henkens en Hanna van Solinge begonnen als fellow bij het Netherlands Institute for Advanced Study in the Humanities and Social Sciences (NIAS) in Wassenaar.

Promotie Levi van den Bogaard

Vrijdag 12 februari 2016 verdedigde Levi van den Bogaard zijn proefschrift getiteld 'The late shift; how retirement affects civic participation and well-being', een onderzoek naar in hoeverre pensionering van invloed is op de maatschappelijke participatie en het welzijn van mensen.

De tentoonstelling ‘100 worden – en ervan genieten’

De President van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) professor José van Dijck (midden) en de Gemeentesecretaris van Den Haag Annet Bertram (links) openden op 23 mei gezamenlijk deze interactieve tentoonstelling in het Atrium, Stadhuis Den Haag.

Promotie George Groenewold

Donderdag 7 januari 2016 verdedigde George Groenewold zijn proefschrift getiteld 'Migration and acculturation; determinants, interrelations, future prospects', een onderzoek naar de invloed van psychosociale en contextuele factoren op internationale migratie en acculturatie.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken