KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Allianz European Demographer Award 2016 voor Helga de Valk

Pagina-navigatie:
24 februari 2016

Prof. dr. Helga de Valk is de winnaar van de Allianz European Demographer Award 2016. De Valk, themaleider bij het NIDI, hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Vrije Universiteit van Brussel en hoofdredacteur van het European Journal of Population, kreeg de award toegekend als een van de meest veelbelovende jonge onderzoekers en haar werk over migratie, integratie en interculturele vraagstukken.

Helga de Valk werd gekozen uit een groep jonge Europese onderzoekers die waren genomineerd vanwege hun excellente onderzoek naar de demografische ontwikkeling in de 21ste eeuw en hun bijdrage aan het publieke debat over demografische vraagstukken, zoals nieuwe gezinsvormen, veranderende levenslooppatronen en arbeidsloopbanen, duurzame sociale zekerheidsstelsels en de integratie van migranten. Na een enkele maanden durend selectieproces, heeft een internationaal comité bestaande uit vooraanstaande onderzoekers op dit terrein besloten om de award aan Professor de Valk toe te kennen.

Op 24 februari 2016 reikten lid van het comité Dr. Andreas Edel (uitvoerend secretaris van Population Europe) en Professor Volker Deville (Allianz Duitsland) de prijs uit aan Professor de Valk bij een ceremonie tijdens het Berlin Demography Forum.

(Bron: Population Europe).Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken