KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

De tentoonstelling ‘100 worden – en ervan genieten’

Pagina-navigatie:
27 mei 2016

De President van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) professor José van Dijck (midden) en de Gemeentesecretaris van Den Haag Annet Bertram (links) openden op 23 mei gezamenlijk deze interactieve tentoonstelling in het Atrium, Stadhuis Den Haag.

Over het thema van de tentoonstelling merkte professor van Dijck onder meer op "dat het hier gaat over één van de spectaculairste maatschappelijke ontwikkelingen ooit, namelijk de voortdurende stijging van de menselijke levensduur. Dat is geen ontwikkeling van vandaag of gisteren, maar een trend die al zo’n 150 jaar aan de gang is, ononderbroken!"

De tentoonstelling was tot en met 3 juni te bezoeken in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag en van 7 tot en met 19 juni in de Aa-kerk in Groningen.

Voor meer informatie: http://www.nidi.nl/tentoonstelling

100wordenenervangenieten-02.jpg

Deze publiekstentoonstelling is ontwikkeld door het NIDI in samenwerking met Population Europe. De expositie is verrijkt met recente Nederlandse onderzoeksgegevens door medewerkers van het NIDI en de Rijksuniversiteit Groningen. De gemeenten Den Haag en Groningen leverden actuele lokale informatie.

Navigeer door het leven dat voor je ligt en maak op de tentoonstelling kennis met de belangrijkste demografische veranderingen die je leven beïnvloeden!

100wordenenervangenieten-24.jpg

100wordenenervangenieten-30.jpg

100wordenenervangenieten-32.jpgGa terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken