KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Nieuws-archief

Pagina-navigatie:

Vergrijzing is een kans, geen bedreiging

Vandaag verschijnt het rapport 'Actief ouder worden in Nederland'. Het rapport schetst de demografische ontwikkelingen in binnen- en buitenland. Tot het jaar 2040 stijgt in Nederland het aantal vijfenzestigplussers met ruim twee miljoen, zo blijkt. De auteurs signaleren een andere kijk op vergrijzing, waarbij naast de kosten ook de kansen worden gezien. De rol van ouderen is bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd niet langer uitgespeeld.

Vergrijzing is een kans, geen bedreiging - Lees verder...

European Research Council - Advanced Grant

European Research Council - Advanced Grant

NIDI onderzoeker en hoofd van de afdeling Sociale Demografie prof. dr. Aat Liefbroer heeft een Advanced Grant gekregen van de European Research Council voor een landenvergelijkend onderzoek naar het verband tussen sociale achtergrond, gezinsvorming en welzijn.

European Research Council - Advanced Grant - Lees verder...

ESFR Young Scientist Prize

ESFR Young Scientist Prize

NIDI onderzoeker Eva-Maria Merz heeft de European Society of Family Research (ESFR) Young Scientist Prize gewonnen met haar artikel The attitude towards childlessness in Europe: Cultural and institutional explanations.

ESFR Young Scientist Prize - Lees verder...

PhD student Tom Kleinepier wint NSV scriptieprijs 2012

PhD student Tom Kleinepier wint NSV scriptieprijs 2012

PhD student Tom Kleinepier heeft de scriptieprijs van de Nederlandse Sociologische Vereniging (NSV) 2012 ontvangen. Deze prijs wordt om de twee jaar uitgereikt voor de beste masterthesis die in de voorafgaande twee kalenderjaren aan één van de sociologieopleidingen in Nederland is geschreven.

PhD student Tom Kleinepier wint NSV scriptieprijs 2012 - Lees verder...

Promotie Joop de Beer

Promotie Joop de Beer

Donderdag 15 december 2011 verdedigde Joop de Beer, hoofd van de afdeling Population Dynamics, zijn proefschrift getiteld 'Transparency in population forecasting; methods for fitting and projecting fertility, mortality and migration' over methoden voor het schatten en voorspellen van geboorte, sterfte en migratie.

Promotie Joop de Beer - Lees verder...

Aat Liefbroer verkozen tot lid van de KNAW

Aat Liefbroer verkozen tot lid van de KNAW

NIDI-onderzoeker en hoofd van de afdeling Sociale Demografie Aat Liefbroer is verkozen als één van de elf nieuwe leden van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) in de afdeling Letterkunde (geesteswetenschappen, rechtswetenschappen, gedragswetenschappen en maatschappijwetenschappen).

Aat Liefbroer verkozen tot lid van de KNAW - Lees verder...

Comparative Family Policy Database

Comparative Family Policy Database

Er is een gereviseerde versie van de Comparative Family Policy Database beschikbaar over de periode 1960 tot 2008.

Comparative Family Policy Database - Lees verder...

PopTrain Europa

PopTrain Europa

Ter gelegenheid van zijn 40-jarig bestaan heeft het NIDI PopTrain Europa - een webgeörienteerd demografisch simulatieprogramma - ontwikkeld. PopTrain Europa biedt de mogelijkheid om de bevolkingsontwikkeling van 31 Europese landen te simuleren.

PopTrain Europa - Lees verder...

40 jaar demografie in Nederland

40 jaar demografie in Nederland

Hoe bepalen demografische gebeurtenissen onze levensloop? Deze vraag staat al veertig jaar centraal staat bij het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI-KNAW). Met het symposium ‘Lives in Context’ vierde het NIDI op donderdag 25 november 2010 zijn veertigjarig jubileum.

40 jaar demografie in Nederland - Lees verder...

Nieuwe directeur NIDI

Nieuwe directeur NIDI

Per 1 november 2010 is prof.dr. Leo van Wissen directeur van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (NIDI-KNAW). In deze hoedanigheid volgde hij prof.dr.ir. Frans Willekens op. Voor meer informatie zie het persbericht van de KNAW.

Nieuwe directeur NIDI - Lees verder...

De Joden in Nederland anno 2009

De Joden in Nederland anno 2009

Het NIDI onderzocht in opdracht van de Stichting Joods Maatschappelijk Werk (JMW) de demografie van de Joden in Nederland en de inhoud van hun Joodse binding. Het onderzoek bouwt voort op een eerder grootschalig onderzoek uit 2001.

De Joden in Nederland anno 2009 - Lees verder...

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken