KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

KNAW honoreert NIDI-NIAS-UMCG onderzoeksvoorstel

Pagina-navigatie:
15 november 2018

Het Onderzoeksfonds van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) kent het NIDI, het Netherlands Institute for Advanced Studies (NIAS) en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) een beurs toe voor hun gezamenlijk onderzoeksproject over transities van de levensloop, sociaal-economische status en gezondheidsgedrag.

In de derde ronde van het Onderzoeksfonds KNAW-instituten hebben drie nieuwe onderzoeksvoorstellen een beurs ontvangen, waaronder het gezamenlijke projectvoorstel van het NIDI, NIAS en UMCG getiteld:

Life-course transitions, socio economic status and health behaviour:
A collaborative NIDI-NIAS-UMCG project

De bevordering van gezond gedrag in de samenleving is een belangrijke doelstelling binnen de sociale en medische wetenschap. Het brede aanbod in onderzoek naar bestaande gezondheid en sterftecijfers onderstreept dit. Het NIDI, NIAS en UMCG gaan een samenwerking aan om vanuit een nieuw perspectief gezondheidsgedrag in kaart te brengen. Het project richt zich op de invloed van selectie en causaliteit in relatie tot sociaal-economische status, transities van de levensloop en gezondheidsgedrag.

Bron: KNAW, 15 november 2018 - Derde ronde Onderzoeksfonds KNAW-instituten toegekend.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken