KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

NIDI analyseerde werving door werkgevers

Minderheid werkgevers vindt buitenlandse studie belangrijk

Pagina-navigatie:
16 januari 2017

Vorige week werd het ErasmusPro programma gelanceerd, dat jongeren met een leerbaan in de gelegenheid stelt maximaal zes maanden in een ander Europees land te studeren. Eén van de beweegredenen is het vergroten van de arbeidsmarktkansen van de jongeren die deelnemen. Maar is dit werkelijk zo? Christof Van Mol, verbonden aan het NIDI zocht recent uit of werkgevers in 31 landen buitenlandse studie en/of stage mee laten wegen wanneer ze nieuwe werknemers aannemen.

In een artikel dat vorige week gepubliceerd werd in het gezaghebbende tijdschrift Geoforum onderzocht Christof Van Mol of werkgevers in 31 landen buitenlandse studie en/of stage meewegen als ze nieuwe werknemers aannemen. De studie is gebaseerd op de Flash Eurobarometer 304, een vragenlijst die is voorgelegd aan personeelsfunctionarissen van 7036 bedrijven met meer dan 50 werknemers in alle EU-lidstaten, IJsland, Noorwegen en Turkije.

“Mijn onderzoek toont duidelijk aan dat in de meeste landen buitenlandse studies en stages slechts door een minderheid van de werkgevers wordt meegewogen als ze nieuwe werknemers zoeken”, legt Van Mol uit. Wel is er een grote variatie tussen de verschillende landen: buitenlandse studies en stages worden vooral gewaardeerd door werkgevers in Zuid-Europa, Oostenrijk, Finland, Letland, Luxemburg en Turkije. Nederland hoort bij de landen waar buitenlandse studie-ervaring het minst meetelt. Van de ondervraagde Nederlandse werkgevers gaf slechts 9,6 procent aan een buitenlandse studie belangrijk te vinden, en 17,4 procent van de werkgevers hield rekening met een buitenlandse stage bij het aannemen van nieuwe werknemers.

De resultaten van het onderzoek tonen aan dat buitenlandse werkervaring slechts bij een minderheid van werkgevers echt meetelt. Hoger onderwijsinstellingen en de Europese Commissie zouden de voordelen van buitenlandse ervaring beter aan werkgevers duidelijk moeten maken, Ook moeten studenten beter worden geïnformeerd over hoe ze hun buitenlandse ervaring bij een sollicitatie kunnen gebruiken. Werkgevers geven namelijk vaak wel aan geïnteresseerd te zijn in specifieke vaardigheden die het resultaat kunnen zijn van een buitenlands verblijf.

Van Mol, C. (2017), Do employers value international study and internships? A comparative analysis of 31 countries. Geoforum 78: 52-60.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken