KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Nummer 6

Demos, bulletin over bevolking en samenleving, jaargang 33, nummer 6, juni 2017

Inhoud:

pdf

  Demos

 

TOENEMENDE RUIMTELIJKE VERSCHILLEN IN OPLEIDING


 

JAN LATTEN, NIELS KOOIMAN & MARCO BONTJE

Met de bloei van de Randstadmetropolen neemt in Nederland het contrast tussen grootstedelijke dertigers en hun leeftijdgenoten buiten de Randstad toe. Het kenniskapitaal en inkomen van dertigers in perifeer gelegen regio’s is de afgelopen vijftien jaar achterop geraakt bij dat van leeftijdgenoten in de Randstad. In Groot-Amsterdam is inmiddels ruim één op de vier dertigers een academicus. In de kop van Noord-Holland slechts één op de veertien.

[Lees het volledige artikel / PDF]


 

SEGREGATIE VAN POOLSE MIGRANTEN IN NEDERLAND


 

SIMON VENEMA, BART SLEUTJES & HELGA DE VALK

Het aantal Polen dat in Nederland woont groeit. Er is weinig bekend over waar deze Poolse migranten zich precies vestigen, in welke mate zij in gesegregeerde buurten wonen en op welke wijze dit de integratie van Polen in Nederland beïnvloedt. Onderzoek van het NIDI en het CBS laat zien dat maar een minderheid van de Poolse migranten zeer sterk gesegregeerd woont.

[Lees het volledige artikel / PDF]


 

DE GROEI VAN DE 65-PLUS-ECONOMIE


 

MAX ERICH

Het toenemend aandeel 65-plussers in onze maatschappij resulteert in een groeiende 65-plus-economie. Dit wordt nog eens versterkt door de komst van een nieuwe generatie ouderen, die geniet en zelfontwikkeling voorop stelt. Zij zijn bereid om, na hun pensioen, vaker dan oudere generaties hun vermogen aan te spreken. Daarnaast wonen ouderen steeds langer zelfstandig thuis. Dit verhoogt de vraag naar diensten en producten die hen zelfredzaam houdt. Vergrijzing is daarom niet alleen een bedreiging, maar biedt ook kansen aan organisaties die op de behoeften van ouderen inspelen. Dit stelt het ING Economisch Bureau in het rapport ‘Vergrijzing als kans’.

[Lees het volledige artikel / PDF]


 

pdf PDF volledig nummer
Kruimelpad:
  1. Home
  2. DEMOS
  3. Jaargang 2017


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken