KNAW

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Nummer 7

Demos, bulletin over bevolking en samenleving, jaargang 33, nummer 7, juli/augustus 2017

Inhoud:

pdf

  Demos

 

TEGELIJK MET PENSIOEN?


 

MARIA EISMANN & KÈNE HENKENS

Er is een gestage groei van het aantal werkende tweeverdieners onder 60-plussers. Velen van hen zouden samen met pensioen willen gaan, maar schrikken van het prijskaartje. Door de stijging van de AOW-leeftijd moeten jongere partners nu soms extra lang doorwerken nadat hun oudere partner is gestopt.

[Lees het volledige artikel / PDF]


 

WORDT HET RECORD VAN DE OUDSTE NEDERLANDER SNEL GEBROKEN?


 

JOOP DE BEER & FANNY JANSSEN

De oudste mens die in Nederland heeft geleefd was Hendrikje van Andel. Zij overleed in 2005 op 115-jarige leeftijd. Sindsdien heeft niemand in Nederland meer zo’n hoge leeftijd bereikt. De kans dat dit record zal worden gebroken neemt behoorlijk toe, en het zal hoogstwaarschijnlijk weer een vrouw zijn. Maar niet eerder dan in 2020 en waarschijnlijk pas een stuk later.

[Lees het volledige artikel / PDF]


 

WERELDBEVOLKING VAN 7½ NAAR 11 MILJARD?


 

PETER EKAMPER

Bevolkingsprognose Verenigde Naties

Stond de teller in 2011 nog op 7 miljard, inmiddels is de wereldbevolking de grens van 7½ miljard mensen gepasseerd. En hoewel het groeitempo daalt verwachten de Verenigde Naties nog een verdere bevolkingsgroei, op de lange termijn mogelijk tot ruim 11 miljard mensen.

[Lees het volledige artikel / PDF]


 

pdf PDF volledig nummer
Kruimelpad:
  1. Home
  2. DEMOS
  3. Jaargang 2017


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken